طراحی گرافیک

طراحی گرافیک

طراحی یک تخصص ویژه است و نیاز به تجربه و ایده های مناسب دارد، در هنگام طراحی باید به نکات بسیار زیادی دقت داشت از جمله رنگ بندی ، چیدمان ، نوع فونت و …بنابراین استفاده از طراحان باتجربه و خوش ذوق می تواند کمک به سزایی در افزایش فروش و معرفی خدمات شما داشته باشد.
Image
Image

تفاوت گرافیک و تبلیغات

گرافیک تبلیغات نیست بحث تبلیغ مربوط به دانش دیگری است که طراح گرافیک از آن دانش بی بهره است تفاوت تبلیغات و گرافیک از این عامل ناشی می‌شود که اطلاع‌رسانی تبلیغی با نوعی مبالغه همراه است؛ تبلیغات برای دستیابی به اهداف تجاری، سیاسی و اجتماعی تمام ابزار ها را بکار می‌گیرد در واقع ادبیات، موسیقی، نقاشی و شعر در ترکیب با یکدیگر و برای انتقال پیام به مخاطب مورد استفاده قرار می‌گیرند.
کارهای گرافیکی گذشته از بعد اطلاع رسانی و قابلیت استفاده برای مخاطبان، آهنگ‌های بصری یک جامعه هستند آثار گرافیکی به میزان زیادی تولید می‌شوند و قسمت اندکی از آثار به حیطه‌ هنر وارد می‌شود. این یک نگاه هنرمندانه (و نه صرفاً یک نگاه مصرف‌ گرایانه و منفعت طلبانه) است. امروزه به سبب گسترش شرکت های تبلیغاتی تعداد طراحان هنرمند رو به کاهش است در تمام دنیا طراحان در مکان‌هایی که به امر تبلیغ می‌پردازند حضور دارند و خواسته‌های کمپانی تبلیغاتی را در قالب تصاویر و گرافیک بیان می‌کنند می‌توان از گرافیک به عنوان مقدمه‌ ای برای تبلیغات یاد کرد، تبلیغات حوزه‌ گسترده ‌تری از گرافیک را در بر می ‌گیرد ولی ارتباط مستقیمی بین گرافیک و تبلیغات وجود دارد.

رابطه تبلیغات و گرافیک

هنر گرافیک با قالبی تصویری مخاطب را تحت تأثیر قرار می دهد، تبلیغات با بهره گیری ۱۰۰% از این هنر مهر تأییدی بر این ارتباط متقابل می گذارد صورت های بزرگ و کوچک تصویری به انواع و اشکال متفاوت، اعم از آگهی های چاپی در روزنامه ها، مجلات، بیلبوردهای بزرگ، بدنه ی وسایل حمل و نقل، پوسترها و غیره همگی حکایت از ارتباط گرافیک و تبلیغات دارند.
تابلوهای تبلیغاتی با تصاویر و شعارهای تحریک و ترغیب کننده خود از طراحی گرافیک برخوردارند قوه ی خلاقیت و سواد تصویری هنرمند گرافیست همراه با نظریات متخصصین علم تبلیغات در یکدیگر ادغام شده و اثری به وجود می آورد که وظیفه مهمی چون تأثیرگذاری و تغییر نحوه نگرش و تصمیم گیری بر مخاطب را بر عهده دارد. می توان گفت که هر دو مورد، گرافیک و علم تبلیغات به تنهایی قادر به حرکت تبلیغاتی و تأثیر گذار نخواهند بود. این جا منظور تنها زیبایی اثر از نظر مبانی نمی باشد، اثر تبلیغاتی با مخاطبین گوناگون سر و کار دارد بنابراین باید نیازهای آنان را بشناسد و به فرهنگ و تفکر مردم نزدیک باشد با در کنار هم قرار گرفتن این دو، قادر به حرکتی نوین و تأثیرگذار خواهد بود.
Image

 هنر گرافیک از این جهت فرهنگ ساز است که در جامعه تأثیرگذاری اش بسیار بیشتر از هنرهای دیگر است، حتی هنرهای دیگر را کم و بیش عرضه می کند و معمولاً، مخاطب طالب دیدار است و برای دیدن یا شنیدن مراجعه می کند و این هنر گرافیک است که هنرش در سر راه دیدارکنندگان قرار می گیرد و مشاهده کارش را تحمیل می کند.
خیلی از صاحبان سرمایه، مشتریان یا مصرف کنندگان بالقوه آثار گرافیکی هستند اما به دلیل اینکه نمی دانند برای پاسخگویی به این نیاز باید به چه کسانی مراجعه کنند و چگونه یک بسته تبلیغاتی یا یک طراحی زیبا و جذاب برای محصولات شان تهیه کنند، به گرافیست ها مراجعه می کنند. تبلیغات بیش از هر رشته دیگری با گرافیک درآمیخته است چه بسیار طراحان گرافیکی که یک پا تبلیغاتچی هم هستند و صد البته چه بسیار تبلیغاتچیانی که گرافیستچی شده‌اند.
Image

تاثیر گرافیک در تابلوهای تبلیغاتی

تابلوها یکی از وسایل ارتباط بصری هستند که کاربرد طراحی گرافیک در امر پیام ‌رسانی آنها بسیار گسترده است و این ارتباط به ابزار اطلاعاتی به عنوان محتوا، و وسایل انتقال به عنوان اجزا نیاز دارد و این دو باید در کنار هم، در ایجاد یک ترکیب ‌بندی مناسب جهت القای پیام تصویری، هماهنگ باشند. مثلا در یک تابلو نمی‌توان جداگانه به پیام نوشتاری که در کنار دیگر عوامل بصری قرار دارند نگریست، بلکه شکل، نوع، اندازه و حالت قرارگیری حروف باید متناسب باشد.
تبلیغات مؤثر با گرافیک خوب بر روی ذهن مخاطب اثر می‌ گذارد تبلیغات در محیط عمومی‌عرضه می‌شود و بسترها و ابزارهای تبلیغاتی خاص خود را دارد تبلیغاتی که در بنرها، بیلبوردها، بدنه اتوبوس ها و … دیده می‌شود، این ابزارها و بسترها هر یک کارکرد خاص خود را دارد و با توجه به مکان مورد نظر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
گرافیک در تابلوهای تبلیغاتی ابزار اطلاعاتی است که شامل سه عنصر تصویر، نشانه و نوشته می‌باشند که این عناصر می‌توانند در کنار هم به عنوان یک طرح واحد، حامل پیام بوده و یا به طور جداگانه ایفای نقش کنند. به هرحال کاربرد آن‌ها به صورت ترکیبی یا مجزا، به مقتضای رسا بودن پیام در تابلو می‌باشد در جایی ممکن است پیام تابلو تنها از طریق کلام و در جایی دیگر پیام تنها از طریق تصویر و یا از ترکیب دقیق و ماهرانه تصویر و نوشته شود